Πολιτική

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγροτοκτηνοτρόφους


Την άποψη πως "η κυβέρνηση Τσίπρα εντείνει το κρεσέντο της παροχολογίας, εμπαίζοντας τους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας", εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τις προχθεσινές εξαγγελίες, ύψους 42 εκατ. ευρώ, του πρωθυπουργού σε κτηνοτρόφους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως "ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι οι παροχές θα δοθούν σε όλους ανεξαιρέτως, με το συνολικό ύψος της ενίσχυσης όμως να παραμένει το ίδιο, "αδειάζοντας" επί της ουσίας τον πρωθυπουργό και αναδεικνύοντας, την ένδεια, την ανευθυνότητα και τη διγλωσσία μιας κυβέρνησης τραγέλαφου", προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση-Βαβέλ του κ. Τσίπρα, σε πανικό, ενόψει εκλογών, εντείνει το κρεσέντο της παροχολογίας, εμπαίζοντας τους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας".

Παράλληλα, επεσήμανε πως "χωρίς ίχνος ντροπής και συναίσθησης της πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι ο κ. Τσίπρας, ανακοίνωσε ενίσχυση 5 ευρώ ανά ζώο, εξαιρώντας μάλιστα τους πεδινούς, ως αν αυτοί να μην υπέστησαν μείωση των τιμών στο γάλα".

"Πέρα από τις κούφιες υποσχέσεις δεν ειπώθηκε κουβέντα για:

- Το πάρτι των ελληνοποιήσεων.

- Τη μαύρη διακίνηση που οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε άρον-άρον σφαγές του ζωικού τους κεφαλαίου.

- Τις σκοπιμότητες, που εμποδίζουν τη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας.

- Τα αναγκαία διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, που καρκινοβατούν εδώ και 3 χρόνια.

- Το φιάσκο των δασικών χαρτών, που μειώνουν τις επιλέξιμες εκτάσεις της χώρας στην κρίσιμη αυτή χρονική στιγμή που διαμορφώνεται η νέα ΚΑΠ", κατέληξε ο γραμματέας της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης