Ελλάδα

Αυγενάκης: Διάλογος με παραγωγούς για αγροτική παραγωγή και ΕΕ


Οδοιπορικό σε αγροτικές περιοχές της χώρας έχει ξεκινήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο την ενημέρωση των παραγωγών για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και τις αλλαγές που έχει προτείνει η χώρα μας, εν όψει αναθεώρησης της ΚΑΠ.

Χθες, Τετάρτη, επισκέφθηκε τις Σέρρες όπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου είναι διάλογο με αγρότες.

Το βράδυ της Τετάρτης, μίλησε και συζήτησε με αγρότες από την Ανατολική Αττική σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων της ΝΔ στην Αθήνα.

Σήμερα, Πέμπτη, θα μιλήσει σε συγκέντρωση αγροτών στη Βέροια όπου θα έχει την ευκαιρία να ακούσει εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

Αύριο Παρασκευή θα περιοδεύσει στο νομό Πέλλας όπου θα επισκεφθεί παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες και το απόγευμα θα μιλήσει και θα συζητήσει με αγρότες στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας.

Το Σάββατο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επισκεφθεί την Πάτρα όπου στις 12.30 θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και αμέσως μετά θα μετάσχει σε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ.

Ο ΥπΑΑΤ ενημερώνει τους αγρότες για τις αλλαγές που έχει υιοθετήσει μέχρι σήμερα η ΕΕ ύστερα από πρωτοβουλία της Ελλάδος, καθώς η χώρα μας πρωτοστατεί στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, αλλά και για αυτές στις οποίες δίνει προτεραιότητα, όπως είναι:

  • Απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων.
  • Το 2% των πόρων της ΚΑΠ που αντιστοιχεί σε κάθε κράτος - μέλος να μπορεί να αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση θεομηνιών
  • Να δοθεί η δυνατότητα για μεταφορά πόρων από πυλώνα σε πυλώνα και από έτος σε έτος, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το μέγιστο των πόρων που αντιστοιχούν σε κάθε χώρα.

Ο άμεσος διάλογος του υπουργού με τους αγρότες της χώρας, θα συνεχισθεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα