«Το αίτημά μας για εκλογές είναι η αυτονόητη συνέπεια της αντιπολιτευτικής μας θέσης, η οποία πλέον δεν μπορεί να βρίσκεται μόνο στο επίπεδο κατάθεσης προτάσεων και εναλλακτικών θέσεων, διότι η κυβέρνηση έχει από καιρό αποδειχθεί ανίκανη να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας και δεν μπορεί να αναμετρηθεί ούτε με το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της ακρίβειας και του επίπεδου διαβίωσης των πολιτών», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “FLASH 99,4” της Θεσσαλονίκης.
Η κυβέρνηση, τόνισε, «πολιτεύεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Ζητάμε εκλογές για να απαλλαγεί η κοινωνία από την στρατηγική αλλά και το πολιτικό ήθος αυτής της κυβέρνησης». Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, πρόσθεσε, «απέδειξε με τον πλέον σκληρό τρόπο τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης» στη διαχείριση της πανδημίας και ειδικότερα για «τη μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη μη παρέμβαση στους κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης του ιού, τη μη επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τη μη συνταγογράφηση δωρεάν μαζικών τεστ», μία πολιτική που «οδήγησε τη χώρα στις πρώτες θέσεις στους σκληρούς πανδημικούς δείκτες».
Με αυτά τα δεδομένα, επισήμανε, «η κυβέρνηση νομοθέτησε στον Προϋπολογισμό τη μείωση των κρατικών δαπανών για την δημόσια υγεία το 2022 κατά 820 εκατ. και μάλιστα μειώνει τις δαπάνες για τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία. Πρόκειται για ιδεοληπτική εμμονή σε μία πολιτική η οποία καταντά εγκληματική και κοστίζει ανθρώπινες ζωές».
Ανέφερε, επίσης, ότι «παρά τη συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών από το κύμα των ανατιμήσεων, η κυβέρνηση επιμένει να μην αυξάνει τον κατώτατο μισθό και να μην παίρνει σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το δημόσιο σύστημα υγείας, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για τα βάρη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την εργασία και την αύξηση του κατώτατου μισθού», ειδικά για το νέο ΕΣΥ «η πρότασή μας είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό μόνιμων προσλήψεων, αύξηση μισθών για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενίσχυση με υποδομές και ΜΕΘ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας».