Οικονομία

Αχτσιόγλου: Βελτιωμένο τo πλαίσιο συνταξιοδότησης για τα ΒΑΕ


Νέο πλαίσιο για το δικαίωμα συνταξιοδότησης των εργαζιομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, το οποίο και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις περιλαμβάνεται διάταξη η οποία επεκτείνει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει ο εργαζόμενος να έχει ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά, για να θεμελιώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή, προβλέπεται ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει 1.000 ένσημα στα βαρέα και ανθυγιεινά τα τελευταία 13 χρόνια της εργασίας του. Με τη διάταξη που φέρνουμε στη Βουλή, επεκτείνουμε αυτό το χρονικό διάστημα στα τελευταία 17 χρόνια».

Εν συνεχεία, δήλωσε πως με αυτήν τη χρονική επέκταση, καλύπτονται ασφαλισμένοι με μεγάλες περιόδους ανεργίας, ώστε να μπορούν σε αυτό το ευνοϊκότερο πλαίσιο να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Είναι μία ακόμη ρύθμιση που θεωρώ ότι θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που την περιμένουν», κατέληξε η υπουργός Εργασίας.