Οικονομία

Αχτσιόγλου: Τα fake news για το ασφαλιστικό έχουν πια κουράσει


"Σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr σχολιάζει η τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως "αναφέρεται σε δήθεν «τρύπα» που άφησε στο ΑΚΑΓΕ η προηγούμενη κυβέρνηση και έρχεται να καλύψει η σημερινή" και "διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα".

Παράλληλα, η βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει: "Η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ της εισφοράς αλληλεγγύης πριν και μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, προβλεπόταν σε νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία εφαρμόζει σήμερα το υπουργείο Εργασίας".

"Χωρίς τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ σήμερα από τον προϋπολογισμό δεν θα ήταν εφικτή. Άρα, καμία «τρύπα» στο ΑΚΑΓΕ και κανένα «χρηματοδοτικό κενό», όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, δεν δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, αντιθέτως διασφάλισε τη χρηματοδότηση του ΑΚΑΓΕ, ενώ παράλληλα προστάτεψε τις καταβαλλόμενες συντάξεις και προχώρησε σε αυξήσεις συντάξεων για  600.000 συνταξιούχους από 1/1/2019", καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου.