Πολιτική

Η Αχτσιόγλου καλεί τα κανάλια να δείξουν τη δήλωση Μητσοτάκη


Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επόψεων που εκφράζει για τα εργασιακά, εξαπέλυσε η υπουργός Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, ζητώντας από τα κανάλια να δείξουν το βίντεο με τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι "θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα".

Η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι  υπάρχει μία συνέχεια και μία λογική στις απόψεις του κ. Μητσοτάκη, τις οποίες οι επιτελείς του προσπαθούν να αποκρύψουν ή να τις "μεταμφιέσουν", για να μην τρομάξουν οι ψηφοφόροι. 

 "Πριν από έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το σχέδιό του για επταήμερη εργασία. Από εκείνη τη στιγμή τα στελέχη του κόμματός του προσπαθούν να πείσουν ότι δεν εννοούσε αυτό που όλοι ακούσαμε", είπε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας:

 "Χθες ήρθε στη δημοσιότητα νέο βίντεο όπου ο κ. Μητσοτάκης συζητά το θέμα της επταήμερης εργασίας με επιχειρηματίες, ένας εκ των οποίων ζητά επταήμερη εργασία και να πάψει να επικρέμαται ο έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας".

Παράλληλα, ανέφερε: "Ο κ. Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στη συνέχεια όχι μόνο δεν απέκλεισε την επταήμερη εργασία αλλά δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Σήμερα σε πρωινή εκπομπή του “ALPHA”, στην οποία συμμετείχα, έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Η κ. Ζαχαράκη, εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ρόλο παρουσιάστριας της εκπομπής έδωσε «πάσα» στον αέρα για την προβολή ενός κομμένου βίντεο που είχε στείλει η ίδια η ΝΔ στο κανάλι, στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε άλλο ζήτημα, προκειμένου να αποδείξει ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε την τοποθέτηση που έκανε και ότι αυτό ήταν κατασκευασμένη είδηση από την κυβέρνηση".

"Κατόπιν τούτου καλούμε τον τηλεοπτικό σταθμό “ALPHA”, αλλά και όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην αποκρύψουν το επίμαχο βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και κυρίως, καλούμε τη ΝΔ να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας: Είναι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας; Το 8ωρο; Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς;", αναρωτήθηκε η υπουργός Εργασίας.