Πολιτική

Αχτσιόγλου: Κυβέρνηση αυτάρεσκη και προκλητική μπροστά στην οικονομική καταστροφή


«Ο σεξισμός δεν είναι μία κατάσταση εξαίρεσης, είναιένα καθημερινό φαινόμενοστις ζωές των γυναικών.Προέρχεται από μία πατριαρχική αντίληψηότι οι γυναίκες συνιστούν αντικείμενο, και ως εκ τούτου υπάρχειμία -ακόμη και υπόγεια- διαρκής υπονόμευση και υποτίμησή τους», δήλωσε η  βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΈφη Αχτσιόγλου στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Η κουλτούρα βιασμού είναι απόρροια αυτής της αντίληψης, η οποία δυστυχώς ενυπάρχει πολύ βαθιά στην ελληνική κοινωνία.Το πιο κρίσιμο είναι να αρχίσουν οι γυναίκες να μιλάνε»,πρόσθεσε,σημειώνονταςότι«αυτόπουσυμβαίνει μετά την πρωτοβουλία της Σοφίας Μπεκατώρου, παρότι φέρνει στο φως δυσάρεστες καταστάσεις,είναι εξαιρετικά σημαντικό για να κάνουμε ένα βήμαμπροστάσε μία πιο προοδευτική κατεύθυνση».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η διαχείριση της πανδημίαςαπό την κυβέρνηση είναι καταστροφική, γιατί την αντιμετωπίζει ως ζήτημα επιβολής και άρσης του λοκ-ντάουν. Όμως η δουλειά της είναι να προλαμβάνει, με μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, με μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός σε εργασιακούς χώρους, μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία. Πράγματα που δεν έκανε».

Στην οικονομία, υπογράμμισε, «η ΝΔ δεν στήριξε τους εργαζόμενους, δεν ενίσχυσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με απευθείας επιχορηγήσεις, ώστε να διατηρήσουν στοιχειωδώς το εισόδημά τους, να συγκρατηθεί το ΑΕΠ και να μην έχουμε μεγάλη ύφεση.Η πολιτικήμη ουσιαστικής στήριξης και τα αποσπασματικά μέτρα, κυρίως με τη μορφήδανείων, οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη το 2020, ενώ το χρέος των επιχειρήσεων διογκώνεται».

Επισήμανε, παράλληλα, ότι «το εισόδημα των εργαζομένων έχει καταρρεύσει,1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, μισές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εστίαση είναι έτοιμες για λουκέτο και η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα κάνει όλα σωστά. Δεν είναι μόνο η απόσταση που τη χωρίζει από την πραγματικότητα, αλλά και η εξοργιστικά προκλητική της στάση απέναντι στους φορείς της πραγματικής οικονομίας.Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσεπως αν θέλουν οι επιχειρηματίες της εστίασης μπορούν να του παραδώσουν τα κλειδιά τους,η κυβέρνηση είναι καιεριστική».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, τέλος, ότι «είναι αναγκαία η ρύθμιση των χρεών με κούρεμα της βασικής οφειλής, η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η οικονομική υποστήριξη για διατήρηση των θέσεων εργασίας, ώστε να μην γίνουν μαζικές απολύσεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα