Πολιτική

Αχτσιόγλου: Ακρίβεια Μητσοτάκη και φορολογικά υπερέσοδα καταβροχθίζουν το εισόδημα


«Η ακρίβεια Μητσοτάκη και τα φορολογικά υπερέσοδα καταβροχθίζουν το εισόδημα των παραγωγικών δυνάμεων, για να τροφοδοτείται καθημερινά η αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των ολιγοπωλίων», υποστηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Αναφέρει ειδικότερα σε δήλωση της ότι «τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στο 7μηνο επιβεβαιώνουν ότι οι πολίτες πληρώνουν διπλά την ακρίβεια Μητσοτάκη, από τη μία με τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος, τις αυξήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα αγαθά και από την άλλη μέσω των φορολογικών υπερεσόδων εξαιτίας των ακραίων ανατιμήσεων». Σημειώνει πως «τα φορολογικά έσοδα είναι αυξημένα κατά 5,8 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι και τα έσοδα από ΦΠΑ αυξημένα κατά 2,4 δισ. ευρώ». Κατόπιν αυτών σχολιάζει ότι «οι ίδιοι οι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τον δημοσιονομικό χώρο που η κυβέρνηση διατυμπανίζει κάθε τόσο ότι «βρίσκει» και μετατρέπει σε επιδοτήσεις του καρτέλ της ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι «όσο η χώρα διασύρεται εξαιτίας των παρακρατικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, όσο το εισόδημα των πολιτών εξανεμίζεται προς ικανοποίηση ολιγοπωλίων, τόσο η πολιτική αλλαγή καθίσταται επιτακτικότερη».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα