Ασφαλιστική Αγορά

ΑΧΑ: Αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή το πρώτο εξάμηνο του 2019


"Η AXA συνέχισε να παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 4% και τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή κατά 10% το πρώτο εξάμηνο του 2019", υπογράμμισε ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, σχολιάζοντας τα Οικονομικά αποτελέσματα του Ά εξαμήνου 2019, ενώ έκανε λόγο για "πειθαρχημένη υλοποίηση και παράδοση αποτελεσμάτων"

«Τα κέρδη ενισχύθηκαν από μία ισχυρή διπλή δυναμική, τόσο στην αυξημένη  παραγωγή, όσο και στη βελτιωμένη κερδοφορία σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, καθώς και στους προτιμώμενους στρατηγικούς τομείς εργασιών», ανέφερε ο Buberl και πρόσθεσε «η AXA XL πέτυχε ένα πολύ καλό πρώτο εξάμηνο με συνεχή και πειθαρχημένη αύξηση των εσόδων της και με σταθερή συμβολή  στα κέρδη του Ομίλου. Οι συνεργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά και η AXA XL θα πρέπει να επωφεληθεί από την αυξανόμενα θετική τάση στο περιβάλλον τιμολόγησης».  

Παράλληλα, σημειώνει: «Η AXA έχει προχωρήσει πολύ σε αυτό το ταξίδι του μετασχηματισμού. Ο Όμιλος μείωσε την οικονομική ευαισθησία του στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δημιούργησε την #1 ασφαλιστική πλατφόρμα εμπορικών κινδύνων (Global P&C Commercial lines insurance platform)  και ενίσχυσε τη θέση του ως παγκόσμιος ηγέτης στις ασφαλίσεις Υγείας. Επιπλέον, αναπτύξαμε περισσότερο τη στρατηγική μας να λειτουργούμε σαν συνοδοιπόρος για τους πελάτες μας, με την ίδρυση δικών μας ιατρικών κέντρων, κυρίως στο Μεξικό και την Αίγυπτο με στόχο την απλοποίηση και βελτίωση των παροχών υγειονομικής περίθαλψης». 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες μας για τον πολύ σημαντικό τους ρόλο στην υλοποίηση του μετασχηματισμού μας, καθώς και τους πελάτες μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη τους»., καταλήγει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΑΧΑ, στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το σύνολο των εσόδων, μεταξύ άλλων, ανήλθε κατά 4% στα 57,9 δις ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη, αυξήθηκαν 7%, όντας πλέον στα 3,6 δις ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή, ενισχύθηκαν 10% στα 1,46 ευρώ.