Οικονομία

Ατυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου καταγγέλλουν οι εργολήπτες


Ατυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου καταγγέλλουν οι εργοληπτικές επιχειρήσεις,κατηγορώντας τους συναρμόδιους υπουργούς ότι δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον για τον κλάδο, που αναγκάζεται να χρηματοδοτεί εξ ιδίων τα εκτελούμενα έργα.

Σε μιά πρωτότυπη ανακοίνωση-επιστολή η Πανελλήνια Ενωση Εργοληπτών Δημοσίων Εργων τονίζει μάλιστα ότι... δεν διατυπώνει κανένα αίτημα, γιατι έχει διαπιστώσει ότι... "χτυπάει στου κουφού την πόρτα"  και δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση και τους υπουργούς.

Η επιστολή-ανακοίνωση απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Υποδομών και Μεταφορών Κων/νο Καραμανλή, του οποίους η ΠΕΕΔΕ κατηγορεί ότι επιδίδονται σε εξαγγελίες νέων έργων υποδομής και σε πανηγυρικές εκδηλώσεις, ενώ το κράτος δεν πληρώνει τους εργολήπτες.

Το πλήρες κείμενο::

«Καμία αναστολή από μέρους σας για τις συνέπειες που θα κληθούν να διαχειριστούν οι ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις λόγω των δικών σας αποφάσεων.

Καμία απολύτως αναστολή από μέρους σας να συμμετέχετε παράλληλα σε πανηγυρικές εκδηλώσεις εξαγγελιών νέων έργων υποδομής.

Καμία απολύτως προσπάθεια έμπρακτης υποστήριξης των ελληνικών εργοληπτικών επιχειρήσεων τηρώντας την ελάχιστη υποχρέωση που έχετε απέναντι σε αυτές με την έγκαιρη καταβολή του εργολαβικού ανταλλάγματος.

Με την επιστολή αυτή δεν επιθυμούμε να διατυπώσουμε απολύτως κανένα αίτημα, διότι έχουμε αντιληφθεί ότι δεν σας αφορά και δεν σας αγγίζει»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα