Τράπεζες

Attica Bank: Στόχος η λειτουργική κερδοφορία με περιβαλλοντικά βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη ανάπτυξη


Τη δέσμευση και στήριξη των μετόχων και της διοίκησής της, ώστε η Attica Bank να γυρίσει σελίδα και να καταστεί λειτουργικά κερδοφόρα με βάση ένα νέο λειτουργικό μοντέλο, το οποίο θα διασφαλίζει την βιώσιμη ανάπτυξή της και την ουσιαστική στήριξη της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας, επισφράγισε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρόεδρος της Attica Bank, Κωνσταντίνος Μακέδος, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Attica Bank γυρίζει σελίδα, επικεντρώνοντας πλέον τις προσπάθειές της στις πολιτικές ανάπτυξής της. Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής προσπάθειας, οι πρωταρχικοί στόχοι είναι η τράπεζα:

* Να υλοποιήσει πλήρως το στρατηγικό της πλάνο και να καταστεί η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα εξαλείψει ταυτοχρόνως, τόσο το ζήτημα του DTC, όσο και το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

* Να αξιοποιήσει την τεχνολογία κάνοντας το ψηφιακό «άλμα» για την εξυπηρέτηση των πελατών της και τη διευκόλυνση της εσωτερικής της λειτουργίας.

* Να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες μείωσης και εξορθολογισμού της βάσης κόστους.

Πρόσθετα, η Attica Bank, υιοθετώντας τις αρχές του sustainable banking, έχει θέσει στο επίκεντρο του επιχειρηματικού της σχεδίου την αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών, με τη δημιουργία σύγχρονων τραπεζικών προϊόντων χρηματοδότησης της περιβαλλοντικής στρατηγικής των πελατών της.

«Προχωράμε στην επιλογή κατάλληλα δομημένων δεικτών μέτρησης και αξιολόγησης των επιδόσεών μας, στα πεδία Environmental, Social & Governance (ESG), με γνώμονα, τόσο την υπεύθυνη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων μερών, όσο και την βαθμολόγησή μας (Rating) από τους διεθνείς οίκους, με στόχο την άντληση κεφαλαίων και την αύξηση του μεριδίου της αγοράς, για την πιστοδότηση περιβαλλοντικά βιώσιμων επενδύσεων νέας γενιάς», τόνισε ο κ. Μακέδος.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών εγγυάται διασφάλιση των αποδόσεων, αλλά και την πιστότητα των πελατών, μέσω της παροχής υποστηρικτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, σε όλη την διάρκεια ζωής των εν λόγω έργων.

Η προετοιμασία της Attica Bank για την διεύρυνση του πεδίου διαχείρισης της επικινδυνότητας, συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση των νέων συνθηκών, που διαμορφώνονται ραγδαία στις διεθνείς χρηματαγορές, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και στην αγορά ενέργειας.

«Η Attica Bank δεσμεύεται για τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου και την επαναφορά της, σε λειτουργική κερδοφορία, με περιβαλλοντικά βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη ανάπτυξη», κατέληξε ο πρόεδρος της τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Ανδρεάδης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «λαμβάνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη διοίκηση και στη βάση των μεταξύ των μετόχων συμφωνηθέντων, καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα 100 ημερών το οποίο έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί με επιτυχία».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις