Τράπεζες

Attica Bank: Το σίριαλ συνεχίζεται -"Επί της αρχής" συμφωνία για ΑΜΚ και συγχώνευση με Παγκρήτια


Υπό την πίεση του "τελεσιγράφου" της ΤτΕ, το ΤΧΣ και η Thrivest  του ομίλου Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου κατέληξαν εσπευσμένα σε "επί της αρχής" συμφωνία για την κεφαλαιακή ενίσχυση-εξυγίανση της Αttica Bank και τη συγχώνευση της με την Παγκρήτια Τράπεζα.

Οι όροι δεν ανακοινώθηκαν - και μάλλον δεν αποσαφηνίστηκαν, καθώς η συμφωνία είναι μόνον επί της αρχής. Το σίριαλ λοιπόν θα συνεχιστεί, καθώς το άνοιγμα που πρέπει να καλυφθεί στην Αttica Bank και στην καινούργια τράπεζα είναι πολύ μεγάλο και κάθε πλευρά προσπαθεί να εισφέρει όσο το δυνατόν λιγότερα.  

Σε ανακοίνωση της η  Αttica Bank αναφέρει ότι δόθηκε παράταση από την ΤτΕ για την ολοκλήρωση των σχετικών εσωτερικών διαδικασιών. Η ανακοίνωση:

Στην από 27.06.2024 επιστολή της ΤτΕ, ζητήθηκε από την Attica Bank ενημέρωση για τον τρόπο διασφάλισης της συμμόρφωσης της νέας τραπεζικής οντότητας που θα προκύψει μετά τη σκοπούμενη συγχώνευση Αttica Bank – Παγκρήτιας Τράπεζας με τους ελάχιστους εν ισχύ υποχρεωτικούς εποπτικούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας λαμβάνοντας υπόψη τις αναμενόμενες ζημίες σε περίπτωση υπαγωγής των χαρτοφυλακίων στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ», καθώς και η άμεση προσκόμιση σχεδίου συμφωνίας των βασικών μετόχων των πιστωτικών ιδρυμάτων επί της αρχής και επί του τρόπου εξεύρεσης των απαραίτητων κεφαλαίων.

Βάσει έγγραφης ενημέρωσης που έλαβε η Τράπεζα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ»), και από τη Thrivest Holding Ltd, οι δύο μέτοχοι επιβεβαίωσαν ότι επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία επί κοινώς αποδεκτού κειμένου που περιλαμβάνει τους βασικούς όρους της σκοπούμενης συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα και την κεφαλαιακή ενίσχυση του νέου τραπεζικού σχήματος. Για την τελική υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει να τηρηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες των μετόχων βάσει και του νόμου του ΤΧΣ. Η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό όταν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των μετόχων και της γνωστοποιηθούν οι επιμέρους όροι αυτής, όπως και για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.

Εν αναμονή των ανωτέρω, η Αttica Bank αιτήθηκε και έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος («ΤτΕ») παράταση απάντησης μέχρι την 12.07.2024.

Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις