Τράπεζες

Attica Bank: Ανατροπή σεναρίων- Απόψε οι αποφάσεις για ΑΜΚ και στρατηγικό επενδυτή


“Στο παραπέντε”, λίγες ώρες πριν συνεδριάσει του ΔΣ της Attica Bank για να αποφασίσει τα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλάζουν πάλι σενάρια  σχετικά με την κάλυψή της, τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή και τα επόμενα βήματα αποκρατικοποίησης της τράπεζας.

Το εγχείρημα ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις, με δύο διαδοχικές ΑΜΚ και με έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται από τη Διοίκηση της τράπεζας, αναφέρουν ότι έχει υποβληθεί κοινή πρόταση-προσφορά από την Ellington και το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών (ΤΜΕΔΕ) για την κάλυψη μεγάλου μέρους της πρώτης ΑΜΚ που θα είναι χαμηλότερη των 240 εκατ. ευρώ και μιάς ομολογιακής έκδοσης που θα ακολουθήσει σε σύντομο χρόνο.

Εν τοιαύτη περιπτώσει θα μειωθεί δραστικά το ποσοστό του ΤΧΣ, ενώ το ΤΜΕΔΕ θα αυξήσει το ποσοστό του. Το σενάριο προβλέπει ότι μετά από κινήσεις εξυγίανσης και εσωτερικής αναδιάρθρωσης που θα βελτιώσουν την οικονομική θέση και την εν γένει εικόνα της τράπεζας, θα ακολουθήσει νέα ΑΜΚ.

Σ΄ αυτήν θα μπορούσε να συμμετάσχει ως στρατηγικός επενδυτής κάποιος διεθνής οίκος – ενδεχομένως η Ellington, που έχει εξαγοράσει την εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων της  Attica Bank. Βασικός υποψήφιος παραμένε επί του παρόντος η Bain

Στον στρατηγικό επενδυτή θα μεταβιβασθεί και μεγάλο μέρος του ποσοστού που θα κατέχει τότε το ΤΧΣ.

“Κοντός ψαλμός, αλληλούια”. Προς τα που θα κινηθούν οι εξελίξεις θα φανεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια και θα επικυρωθούν λίγο-πολύ προειλημμένες αποφάσεις. Ανακοινώσεις αναμένονται αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα