Πολιτική

Αθώος για την υπόθεση του πόθεν έσχες ο Γκ. Χαρδούβελης


Την αθωότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σχετικά με την καθυστερημένη υποβολή πόθεν έσχες, κατά την περίοδο 2011-2012, όντας σύμβουλος του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης, ο Άρειος Πάγος είχε επικαλεστεί ελλιπή τεκμηρίωση και η δίκη επαναλήφθηκε για να καταλήξει  σε ομόφωνη αθωωτική απόφαση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του naftemporiki.gr, ο κ. Χαρδούβελης υπέβαλε το πόθεν έσχες για το 2012 και το 2013 στις αρχές Απριλίου του 2015, όταν ενημερώθηκε σχετικά από τον Τύπο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, δεν γνώριζε ότι έπρεπε να υποβάλει τη δήλωση πόθεν έσχες, καθώς αυτό συνέβαινε την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη, όπου κατείχε την θέση του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Η υπεράσπιση του κ. Χαρδούβελη επεσήμανε πως το 2012 και το 2013 υπέβαλε πόθεν έσχες και φορολογική δήλωση στις ΗΠΑ, καθώς η σύζυγός του είναι Αμερικανή υπήκοος.