Επιχειρήσεις

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Θετικό αποτύπωμα στη χώρα εδώ και 57 χρόνια


Η ΑΖ «κλείνει» τα 57 και το γιορτάζει με μια αναδρομή στην ιστορία της! Δείτε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ

Κάθε οικονομία χρειάζεται υγιείς επιχειρήσεις που στο πλαίσιο της εμπορικής τους δραστηριότητας επενδύουν και δημιουργούν οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Μια τέτοια εταιρεία στην Ελλάδα είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που αποτελεί παράδειγμα για το ελληνικό επιχειρείν και παραμένει συνεπής ως προς το θετικό αποτύπωμα που έχει στην οικονομία και την κοινωνία, εδώ και 57 χρόνια.  

Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη Κοινωνικού και Οικονομικού Αντικτύπου της εταιρείας, η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της ανέρχεται σε €620εκ. ευρώ η οποία αντιστοιχεί στο 0,35% του ελληνικού ΑΕΠ, ενώ €562 εκατ. είναι η συνολική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα του κράτους, ή αλλιώς 0,75% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας. 

Στον τομέα της απασχόλησης, η συνολική της υποστήριξη για το 2017, βάσει της μελέτης, υπολογίζεται σε 21.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που αντίστοιχα αποτελούν το 0,57% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Παράλληλα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει επίδραση σε 40 διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας υποστηρίζοντας τα έσοδα 4.600 εταιρειών και προμηθευτών στην Ελλάδα από 40 κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει και να επενδύει στην Ελλάδα. Ούτε στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα όπως αυτή της οικονομικής κρίσης. Μόνο την περίοδο 2010-2018, υλοποίησε ένα επενδυτικό σχέδιο  που ξεπέρασε €153 εκατ. ενώ βρίσκεται σε φάση υλοποίησης του τριετούς πλάνου επενδύσεων της (2019-2021) που φτάνει τα €43 εκατ.

.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις