Επιχειρήσεις

Aθέμιτος ανταγωνισμός τραπεζών στους ασφαλιστές


Με αφορμή την ημεριδα που διοργανωνουν η Insurance Innovation και το Insurance Forum την Τετάρτη 8 Ιουνίου στα Ιωάννινα,  ο πρόεδρος του συλόγου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών του νομού Γιώργος Μαστακας, μίλησε στο Sofokleousin.gr για την κατάσταση στον κλάδο και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά.

Αναφέρθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό από πλευράς τραπεζών  στα ασφαλιστικά συμβόλαια  και στην προσέγγιση των πελατών. Επισήμανε ότι περα απο τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υπάρχει στον κλάδο, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής εχει να αντιμετωπίσει το κόστος διαχείρισης και τα έξοδα έκδοσης ασφαλιστικού συμβολαίου (αφου οι ασφαλιστικες εταιρείες μετακύλησαν το κόστος).

Ο κ. Ματακας έδωσε έμφαση στο μόνιμο πρόβλημα των μαύρων κωδικών που υπάρχει στην ασφαλιστική αγορα - και ιδιαίτερα στην τοπική των Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι  στερεί σημαντικό εισόδημα απο τους νόμιμους επαγγελματίες.

 Κλείνοντας επεσήμανε ότι με τη στάση που κράτησαν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές,  κατάφεραν να μειώσουν αυτή την παράνομη δραστηριότητα, κάνοντας τους μη επαγγελματίες να αποσύρονται σιγά σιγά απο την αγορά.

Στον συλλογό αυτή τη στιγμή ειναι μέλη 80 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι οποίοι κανουν το καλύτερο δυνατο, δίνοντας έγκυρες και στοχευμένες ασφαλιστικές λύσεις, καλύπτωντας τις ανάγκες της αγοράς.

Ολα τα ζητήματα του κλάδου θα συζητηθούν εκτενέστερα στην ημερίδα που θα γίνει την Τετάρτη στα Γιάννινα, στο Hotel Du Lac, με κεντρικό θέμα: “Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του Solvency II. Εταιρείες και Διαμεσολαβητές μπροστά σε νέα δεδομένα.”

Παράλληλα θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
•    Κλάδος Αυτοκινήτου – Ανταγωνισμός άνευ ορίων.
•    Μαύροι κωδικοί και αθέμιτες πρακτικές
•    Solvency II και πώς αυτό επηρεάζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Μεγάλοι Χορηγοί Ημερίδας
ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
AIG
INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
PRIME INSURANCE
GLASSDRIVE
INFOTRUST

Η Ημερίδα υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τα παρακάτω μέσα

Sofokleousin.gr, Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr–dikaiologitika.gr- Underwriter.gr - epirus-tv-news.blogspot.gr
Περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai,εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών
Euro2day.gr.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του  Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).

Για  πληροφορίες και χορηγικά πακέτα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον  Αριστείδη Βασιλειάδη, τηλ. 2312 201 003 ή στο e-mail: administrator@insuranceforum.gr.