ΕΥΖην

"Assembly": Ανθολογία-φόρος τιμής στη σόλο καριέρα του Joe Strummer


Στα καλύτερα σημεία της σόλο καριέρας του θρύλου των Clash, του Joe Strummer, επικεντρώνεται η καινούργια ανθολογία "Assembly", η οποία θα κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρεία Dark Horse Records στις 26 Μαρτίου.

Στην ανθολογία περιλαμβάνονται singles και αγαπημένα των φανατικών θαυμαστών του Strummer από τα σόλο LP του τραγουδιστή-τραγουδοποιού και τη δουλειά του με τους Mescaleros.

Μεταξύ αυτών, τα «Coma Girl» και «Johnny Appleseed», μια ερμηνεία του τραγουδιού του Bob Marley «Redemption Song» και το «Love Kills» από το σάουντρακ της ταινίας «Sid and Nancy».
 
Η 16 τραγουδιών ανθολογία θα περιλαμβάνει επίσης και τρεις ερμηνείες που θα ακούσουμε για πρώτη φορά: ερμηνείες των «I Fought the Law» και «Rudie Can't Fail» που ο Strummer έδωσε ζωντανά στις 24 Νοεμβρίου του 2001, στην Brixton Academy, καθώς και μια ακουστική ερμηνεία του «Junco Partner» από το στούντιο άλμπουμ «Sandinista!» των Clash.
 
Το «Assembly» θα είναι διαθέσιμο ψηφιακά, αλλά και σε διπλό μαύρο βινύλιο και σε CD – με καινούριο κείμενο που έχει γράψει ο εδώ και πολύ καιρό φανατικός θαυμαστής του Strummer, ο Jacob Dylan.

Και θα είναι η πρώτη καινούργια κυκλοφορία του Strummer στη δισκογραφική εταιρεία του George Harrison, την οποία ενεργοποίησαν εκ νέου το 2020 ο γιος του George, ο Dhani και ο David Zonshine.

Η Dark Horse έχει ήδη επανεκδώσει τα LP της περιόδου του Strummer με τους Mescaleros «Rock Art and The X-Ray Style», «Global A Go-Go» και «Streetcore».

Διαβάστε επίσης