Αγορές

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές


Στο «κόκκινο» βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές οι οποίες ακολούθησαν τη Wall Street που έκλεισε χαμηλότερα, με τον ισχυρότατο σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Ταϊβάν να προκαλέι ανησυχίες για πιθανές διαταραχές στη ζωτικής σημασίας βιομηχανία παραγωγής τσιπ.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 0,7% στις 39.565 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7%

Στην Κίνα έπεφτε 0,24% ο Shanghai Composite στις 3.067 μονάδες, 0,74% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 16.806 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στη Σεούλ υποχωρούσε κατά 1,2% στις 2.720 μονάδες και κατά 1,3% ο ASX στην Αυστραλία στις 7.783 μονάδες.

Οι αγορές εξετάζουν επίσης τον κίνδυνο βραδύτερων μειώσεων των επιτοκίων ενόψει της ανακοίνωσης των αμερικανικών στοιχείων και της εμφάνισης του ισχυρότερου κεντρικού τραπεζίτη του κόσμου αργότερα μέσα στην ημέρα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας, η οποία επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο. Ο PMI υπηρεσιών που καταρτίζει η Caixin αυξήθηκε στο 52,7 τον Μάρτιο, από 52,5 τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα