Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Φρενάρει τις αποζημιώσεις για τη Marfin


Κρίνει υπερβολικά τα ποσά των αποζημιώσεων

Πίσω στο Eφετείο στέλνει ο Άρειος Πάγος το θέμα των αποζημιώσεων προς τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin αλλά και τους εργαζόμενους του τραπεζικού υποκαταστήματος της Σταδίου, που τυλίχθηκε στις φλόγες τον Μάιο του 2010, στο περιθώριο διαδηλώσεων.

Tο ανώτατο δικαστήριο έκρινε υπερβολικά τα ποσά των αποζημιώσεων που είχε επιδικάσει το Μονομελές Εφετείο της Αθήνας, με αποζημιώσεις από 25.000 έως 350.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.

Οι αρεοπαγίτες, ενώ στην απόφασή τους κάνουν λόγο για τραγικές και απρόβλεπτες συνθήκες θανάτου και τραυματισμού, ωστόσο δεν τις κρίνουν «περισσότερο έντονες σε σχέση με εκείνες υπό τις οποίες επέρχεται ο θάνατος ή ο τραυματισμός άλλων προσώπων σε ατυχήματα που συμβαίνουν στην καθημερινή πραγματικότητα, με τρόπο εξίσου αιφνίδιο και αποτρόπαιο».

Επιπλέον, παρότι στο σκεπτικό γίνεται λόγος για παράλογη τρομοκρατική ενέργεια χωρίς καμία αφορμή, αυτό κατά τους δικαστές δεν δικαιολογεί την εκτίναξη του ποσού της αποζημίωσης σε βάρος του εργοδότη και των στελεχών της τράπεζας και όχι των ανθρώπων που ευθύνονται για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον εμπρησμό του τραπεζικού υποκαταστήματος της Marfin είχε χάσει τη ζωή της η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου κι άλλοι δύο υπάλληλοι της τράπεζας.

Πηγή: efsyn