Πολιτική

Αραχωβίτης: «Και το Δημόσιο, δια του ΥΠΑΑΤ, θύμα της αισχροκέρδειας των ημερών;»


Στην καταγγελία ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά, με απευθείας ανάθεση, στην προμήθεια γαντιών, μασκών και αντισηπτικού gel σε τιμές πολλαπλάσιες των φυσιολογικών, προχωρά με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για την απαραίτητη προστασία των εργαζομένων και εν μέσω των έκτακτων μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά, με απευθείας ανάθεση, στην προμήθεια γαντιών, μασκών και αντισηπτικού gel σε τιμές πολλαπλάσιες των φυσιολογικών. Το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου, πόσο μάλλον τους πολίτες.

Με αυτήν την προμήθεια, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες όλου του προσωπικού όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου. Η προμήθεια αντισηπτικού gel μετά βίας φτάνει για τις εισόδους των κτιρίων και για τους επισκέπτες. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους εργαζομένους. Αν πραγματικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε κατανοήσει τον κίνδυνο της διασποράς του ιού θα προχωρούσε σε δραστικά προληπτικά μέτρα όπως: