Ελλάδα

Αποχωρούν τα τρακτέρ από τα Τέμπη - Προειδοποιούν για κλιμάκωση οι αγρότες


Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, όπου νωρίτερα αγρότες είχαν αποκλείσει τις δύο σήραγγες, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών.

Ο Κώστας Τζέλος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, διαμήνυσε ότι οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία «πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους».

«Μας ανάγκασε (σ.σ. η κυβέρνηση) να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη» έσπευσε να προσθέσει.

Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήμα των κινητοποιήσεων, εν αναμονή και της πρόσκλησης της κυβέρνησης για διάλογο.

Νωρίτερα, στο ύψος των Τεμπών, η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιούταν από την παλαιά εθνική οδό, μέσω του κόμβου του Πλαταμώνα.

Ο αποκλεισμός της νέας εθνικής οδού διήρκησε περίπου δύο ώρες, με τους αγρότες να ξεκαθαρίζουν ότι θέλουν να στείλουν ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» προς την κυβέρνηση.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου στους αγρότες των μπλόκων, υποστηρίζοντας ότι «η μορφή του αποκλεισμού των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο».

Επεσήμανε δε, ότι η άρνηση να προσέλθουν σε διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι «σωστή» για ένα αγροτικό κίνημα, ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν πρόκειται να «ποινικοποιήσει» τις αγροτικές κινητοποιήσεις.