Πολιτική

Αποστάσεις Κοντοζαμάνη από Πέτσα για τα κλειστά κέντρα λόγω κορωνοϊού


Αποστάσεις από την γνωστή τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα υπέρ των κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών λόγο του κορωνοϊού, φάνηκε να τηρεί ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ερωτώμενος για το θέμα στην Βουλή, επισήμανε ότι όσοι εκφράζουν τέτοιους προβληματισμούς έχουν και το βάρος της ευθύνης των αποφάσεων.

Ο υφυπουργός Υγείας ρωτήθηκε για το θέμα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κι ενώ συζητούνταν ερώτησή της για το νοσοκομείο Χατζηκώστα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε απευθυνόμενη προς τον υφυπουργό Υγείας: «Σας έχουν εισηγηθεί οι επιστημονικοί φορείς αυτές τις δηλώσεις της συσχέτισης του κορωνοϊού με τους μετανάστες; Γιατί επιλέγετε αυτού του τύπου την πολιτική; Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή τη στιγμή η επιδημία κατά βάση είναι εισαγόμενη από τη γειτονική χώρα, την Ιταλία. Γιατί ρίχνετε νερό στον μύλο αυτού του τύπου των σχολίων, της σύνδεσης ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, που αυτές τις μέρες υπήρξε σοβαρότατο πρόβλημα στη διαχείρισή του στα νησιά, με την επιδημία του κορωνοϊού; Έχετε τέτοιες εισηγήσεις από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα ότι το πρόβλημά μας βρίσκεται εκεί, για να δικαιολογηθούν τα κλειστά κέντρα κράτησης;».

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης δεν απέφυγε το ερώτημα παρά το γεγονός ότι ήταν έξω από την θεματική της κοινοβουλευτικής ερώτησης της Μερόπης Τζούφη που αφορούσε την λειτουργία του νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Στην απάντησή του μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Επειδή αναφερθήκατε το θέμα του κορωνοϊού και των μεταναστών, προφανώς αναφέρεστε στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, που έθεσε τον προβληματισμό περί ανοιχτών ή κλειστών κέντρων. Πράγματι, υπάρχει αυτός ο προβληματισμός και, βεβαίως, αυτός που προτείνει τη λύση είναι και αυτός που φέρει το βάρος της απόφασης με τη λύση που προτείνει».