Αγορές

Απώλειες στις ασιατικές αγορές


Απώλειες καταγράφουν τα κυριότερα τα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτική για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,96% στις 28.546 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,5%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, πτώση 1,51% για τον Shanghai Composite στις 3.569 μονάδες και 2% για τον CSI στις 5.512 μονάδες, 2,14% στη Σεούλ για τον Kospi στις 3.140 μονάδες και 2,49% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στις 29.409 μονάδες.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι τα μέλη συμφώνησαν ότι η κεντρική τράπεζα "δεν θα δίσταζε να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης εάν χρειαστεί" καθώς παρακολουθεί τον αντίκτυπο της Covid-19.

"Με βάση αυτό, τα περισσότερα μέλη συμμερίστηκαν την άποψη ότι, όσον αφορά τα επιτόκια, αναμένει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια να παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα", αναφέρεται στα πρακτικά.

Οι αγορές στην Αυστραλία και στην Ινδία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Διαβάστε επίσης