Αγορές

Απώλειες στις αγορές της Ευρώπης λόγω Evergrande


Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών εν μέσω ανησυχιών για την υπερχρεωμένη κινεζική εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, με τις μετοχές των μετοχών εξόρυξης και λιανικών πωλήσεων που έχουν έκθεση στην ασιατική χώρα να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% ύστερα από τρεις ημέρες ανόδου. Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης, κατασκευής αυτοκινήτων και λιανικής πώλησης σημείωσαν πτώση άνω του 1%.

Οι επενδυτές προχώρησαν στη ρευστοποίηση κάποιων κερδών μετά το ράλι στη μέση της εβδομάδας, καθώς η προθεσμία για την καταβολή τόκων ομολόγου 83,5 εκατ. δολαρίων πέρασε χωρίς ανακοινώσεις από την Evergrande, οι ανησυχίες για την οποία συντάραξαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κινεζική εταιρία βρίσκεται τώρα σε αχαρτογράφητα νερά και έχει περίοδο χάριτος 30 ημερών.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,7% με την προσοχή να στρέφεται στις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες οι Γερμανοί καλούνται να εκλέξουν τον διάδοχο της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις