Αγορές

Απώλειες στη Wall- Περίπου 130 μονάδες έχασε ο Nasdaq


Με απώλειες έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, την ώρα που η κατάσταση με την πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο επίκεντρο.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, ενώ oι βαριά πληγείσες από την πανδημία ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα θετικό βήμα καθώς οι μισοί ενήλικες Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά της Covid, ενώ από σήμερα όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν. Η αναστολή της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson δεν επηρεάζει τον ρυθμό της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα, καθώς το συγκεκριμένο σκεύασμα αναλογούσε σε μια μικρή παρτίδα από τα χορηγούμενα εμβόλια. Συνολικά, πάνω από 132,12 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το 50,4% των πολιτών άνω των 18 ετών έχει ανοσοποιηθεί εν μέρει, ενώ το 32,5% εξ ολοκλήρου.

Επίσης, αναμένεται η συζήτηση για το σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών του προέδρου Τζο Μπάιντεν και η πρότασή για αύξηση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων από 21% σε 28%.

Την Παρασκευή, ο Dow και ο S&P 500 έφτασαν σε νέα ιστορικά υψηλά και ο Nasdaq σημείωσε τη δεύτερη υψηλότερη τιμή στην ιστορία του.

Η Coca Cola ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα ανώτερα των προσδοκιών για το τελευταίο τρίμηνο. Επίσης, καλύτερα των προσδοκιών ήταν και τα κέρδη της Harley-Davidson.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 34,082.44 μονάδες, με απώλειες 0.35%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,164.3 μονάδες, χάνοντας 0.51%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 13,914.76 μονάδες, με πτώση 0.98%.