Αγορές

Απώλειες στη Wall - Πάνω από 250 μονάδες έχασε ο Nasdaq


Με πτώση έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας καλπάζει σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε απώλειες, καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώθηκε χθες νέο ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 90.000, όντας πλέον στα 91.290. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της ως εδώ. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.021 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, σε απόλυτους αριθμούς. Ως χθες Πέμπτη στις ΗΠΑ είχαν καταγραφεί 228.625 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ εκτοξεύτηκε από 8 εκατομμύρια σε 9 εκατομμύρια μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει μετατρέψει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρώτο να διατηρεί άνετο προβάδισμα αρκετών μονάδων στις δημοσκοπήσεις.

Στα εταιρικά νέα, Facebook, Apple, Amazon και  Alphabet (μητρικής της Google) ανακοίνωσαν κέρδη και πωλήσεις καλύτερα των προσδοκιών, με υψηλές πωλήσεις, το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι προβλέψεις τους ήταν επιφυλακτικές λόγω πανδημίας.

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή της κλινικής δοκιμής του κοκτέιλ της συνθετικών αντισωμάτων κατά της Covid-19 σε νοσοκομειακούς ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο υψηλής ροής αλλά όχι διασωλήνωση.

Ανοδικά κινήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έφτασε στις 81,8 μονάδες από 80,4. Η πρώτη μέτρηση έκανε λόγο για 81,2 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών άγγιξε τις  85,9 μονάδες από 84,9, ενώ ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών έφτασε τις 79,2 μονάδες

Την ίδια ώρα, το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,9% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι δαπάνες ανέβηκαν 1,4%.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 26,501.6 μονάδες, με πτώση 0.59%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,269.96 μονάδες, χάνοντας 1.21%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 10,911.59 μονάδες, με απώλειες 2.45%.