Αγορές

Απώλειες στη Wall


Με πτώση έκλεισε, απόψε, η Wall Street, ελέω της αμερικάνικης κόντρας με Τεχεράνη και Πεκίνο, ενώ οι ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική της Fed δίνουν ώθηση στους επενδυτικούς κύκλους.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε απώλειες, καθώς το στέλεχος της Fed, Tζον Γουίλιαμς, στο πλαίσιο χθεσινού συνεδρίου σχετικά με τη νομισματική πολιτική, τόνισε "η Federal Reserve πρέπει να τονώσει τη νομισματική πολιτική, ώστε να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν και δεν μπορεί να περιμένει να επέλθει η οικονομική καταστροφή για να δράσει".

Παράλληλα, φαίνεται πως συνεχίζει να υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο για την επικείμενη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν να σημειώνει πως Κίνα και ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν εκ νέου τις εμπορικές συνομιλίες.

Χθες, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Boxer κατέρριψε σήμερα ένα ιρανικό drone στο Στενό του Χορμούζ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός το οποίο δεν επιβεβαιώνει η Τεχεράνη. Επίσης, ένα δεξαμενόπλοιο με πετρέλαιο, το οποίο είχε πορεία προς τον Κόλπο, κατασχέθηκε από τις αρχές του Ιράν.

Νωρίτερα, ο Τραμπ, βάλλοντας κατά της Αμερικάνικης Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε: «Εξαιτίας του λανθασμένου τρόπου σκέψης στη Fed, πληρώνουμε πολύ υψηλότερα επιτόκια από χώρες οι οποίες δεν συγκρίνονται μαζί μας όσον αφορά την οικονομία. Με άλλα λόγια, το κόστος μας για επιτόκια είναι πολύ υψηλότερο από ότι άλλων χωρών, ενώ θα έπρεπε να είναι χαμηλότερο. Είμαστε σε έναν Παγκόσμιο ανταγωνισμό και κερδίζουμε άνετα, αλλά όχι χάρη στη Fed. Αν δεν είχαν ενεργήσει τόσο γρήγορα και «τόσο πολύ», θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα από ότι τώρα. Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε άνευ προηγουμένου πλούτο και επιτυχία για τις ΗΠΑ, Ανάπτυξη, που θα μείωνε σημαντικά το χρέος. Μην την χαραμίσετε. Fed: Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου πληθωρισμός!».

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 27,157.39 μονάδες, με απώλειες 0.24%.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 2,976.67 μονάδες, διολισθαίνοντας κατά 0.62%.

Κλείνοντας ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,146.49 μονάδες, με πτώση 0.74%.