Αγορές

Απώλειες στη Wall


Με πτώση έκλεισε απόψε η Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε απώλειες, καθώς οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες (Citigroup, Goldman Sachs &  JP Morgan) ανακοίνωσαν τα οικονομικά στοιχεία τους για το β΄τρίμηνο του 2019.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε την Κίνα ότι δεν  αγοράζει αγροτικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, ενώ σημείωσε πως «έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε με την Κίνα στο εμπόριο, μπορεί να βάλουμε δασμούς σε επιπλέον αγαθά αξίας $325 δισ. αν θέλουμε».

Νωρίτερα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, σε ομιλία του στο Παρίσι, υπογράμμισε πως η Fed είναι έτοιμη να δράσει με τον δέοντα τρόπο ώστε να συνεχιστεί η επέκταση της αμερικανικής οικονομίας και τόνισε πως πολλοί αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν στη συνεδρίαση του Ιουνίου ότι οι εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο και η αδυναμία του πληθωρισμού ενισχύουν την υπόθεση για περισσότερη νομισματική τόνωση.

Παράλληλα, ανέφερε: «Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις αυτές και αξιολογούμε τις επιπτώσεις για το οικονομικό outlook των ΗΠΑ και τον πληθωρισμό, και θα ενεργήσουμε με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσουμε την επέκταση της οικονομίας», συμπληρώνοντας ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό ο οποίος βοηθάει να διατηρηθεί ισχυρή η αγορά εργασίας και στηρίζει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Κλείνοντας, έκανε λόγο για «αβεβαιότητες» οι οποίες θα μπορούσαν να «συσκοτίσουν» το outlook της Fed για την οικονομία.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones παρέμεινε, σχεδόν αμετάβλητος, στις 27,333.94 μονάδες.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 3,002.83 μονάδες, χάνοντας το 0.38% της αξίας του.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq άγγιξε τις 8,222.80 μονάδες, με πτώση 0.43%.