Με Άποψη

Από την «Αυριανή» στο «Μακελειό»


Ο πολιτικός διάλογος ξεπέφτει πλέον σε επίπεδο τηλεοπτικού «πρωινάδικου». Η αντιπολίτευση επέλεξε να επικεντρώσει την πολεμική της κατά της κυβέρνησης όχι σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, αλλά σε ζητήματα «πολιτικού savoir vivre», επιχειρώντας να αποδομήσει πρωτίστως την εικόνα του πρωθυπουργού.

Χθες προχώρησε ένα ακόμη βήμα, με όσα εκτόξευσε από το βήμα της Βουλής  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περί σχέσεων της οικογένειας του πρωθυπουργού με τη χούντα.

Όλα αυτά - η πρόταση μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η σκανδαλολογία για τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο της κ . Παναγοπούλου και τώρα η απροσχημάτιστη επίθεση Μητσοτάκη, εντάσσονται σε μια συνολική επικοινωνιακή  στρατηγική και υπηρετούν τον ίδιο στόχο. Να περάσουν στην κοινωνία και στο εκλογικό σώμα το «μήνυμα» ότι

• Ο πρωθυπουργός δεν είναι «με το λαό και τους φτωχούς» αλλά με τις ελίτ
• Απέναντι στην «ζάπλουτη οικογένεια Μητσοτάκη» υπάρχει η οικογένεια Τσίπρα που «έκανε δουλειές με τη χούντα» - άρα δεν έχει ηθικό πλεονέκτημα
• Ο «πολιτικός πολιτισμός» του Αλέξη Τσίπρα αποτυπώνεται στη συμπεριφορά  Πολάκη, ο οποίος είναι το alter ego  του.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται ότι θα επιμείνει σ’ αυτή την τακτική, διαπιστώνοντας ότι επιδοκιμάζεται από φίλια μέσα ενημέρωσης και από τους «σκληροπυρηνικούς» της παράταξής του. Ενδεικτικά είναι  σημερινά δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες προσκείμενες στη ΝΔ, όπου αναφέρεται «Αυτόν τον Μητσοτάκη θέλουμε» - επιθετικό, προκλητικό, χωρίς ενδοιασμούς και «αστική ευγένεια».

Τα πράγματα λοιπόν θα χειροτερέψουν, με το «Μακελειό» να γίνεται εργαλείο πολιτικής μάχης, στο ρόλο της παλιάς «Αυριανής».