Ελλάδα

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκανήσων από την πλατφόρμα «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»


Κατά την γενική συνέλευση των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσων, οι συμβολαιογράφοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» και παράλληλα αποφάσισαν την πλήρη αποχή από την χρήση της πλατφόρμας και την αναστολή της πιλοτικής λειτουργίας της, μέχρι την επίλυση του θέματος.

Αναλυτικότερα, οι συμβολαιογράφοι εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους για την σκοπιμότητα της επίμαχης ηλεκτρονικής εφαρμογής και αμφισβητούν ότι εξυπηρετεί συμβολαιογράφους και πολίτες. Κατά την άποψή τους επιχειρείται η μεταφορά της έγχαρτης γραφειοκρατίας σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, γεγονός που προσθέτει επί πλέον φροντίδες και ευθύνες σε ένα κλάδο που κυριολεκτικά στενάζει κάτω από το βάρος της συνεχιζόμενης πολυνομίας, της κακής νομοθέτησης και της έλλειψης μέτρων για την απλούστευση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων.

Ακόμη ζητούν, η πολιτεία να ακούσει τις προτάσεις του συμβολαιογραφικού κλάδου που διαχειρίζεται έναν βασικό για την εθνική οικονομία τομέα, όπως είναι τα ακίνητα, και προειδοποιούν με αποχή από τα καθήκοντά τους από τα συμβόλαια και τους πλειστηριασμούς μετά το Πάσχα. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα