Τράπεζες

Απεργία στην Attica Bank για απολύσεις μετά από κλείσιμο καταστήματος 


Aπεργία πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/6) στην Attica Bank, εξαιτίας της απόλυσης εργαζομένων, που έπειτα από το κλείσιμο του καταστήματός τους δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. 

Οι δύο εργαζόμενοι μετά το κλείσιμο του καταστήματός τους στον Πύργο επέλεξαν να μην πάρουν μέρος την εθελούσια, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, η επιλογή τους δεν άρεσε στη διοίκηση της τράπεζας, που τους έδειξε την έξοδο! 

ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδίκασαν τις απολύσεις. 

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«H ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση της Attica Bank η οποία προχώρησε σε απολύσεις προσωπικού, υλοποιώντας ένα επιχειρησιακό σχέδιο που αγνοεί τους εργαζόμενους. Μετά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου η Διοίκηση της συγκεκριμένης Τράπεζας, προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι επέλεξαν να μην κάνουν χρήση του προγράμματος, στο οποίο τελικά όπως αποδεικνύεται μόνον εθελοντική δεν ήταν η συμμετοχή τους σ’ αυτό.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της Attica Bank, οι οποίοι προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και απαιτεί από την τράπεζα να σταματήσει εδώ και τώρα το σχέδιο συρρίκνωσης του προσωπικού, να επαναφέρει σε πλήρη ισχύ τη σύμβασης εργασίας των συναδέλφων και να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ισχύουσας επιχειρησιακής και κλαδικής ΣΣΕ για την προστασία του συνόλου των θέσεων εργασίας».

Από την  πλευρά του του ΕΚΑ, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: 

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την διοίκηση της Attica Bank για τις άδικες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων που το μοναδικό τους «παράπτωμα» ήταν πως δεν επέλεξαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελούσιας (υποτίθεται) εξόδου. Η διοίκηση της τράπεζας προέβη στην καταγγελία της σύμβασης εργαζόμενου και στην αναστολή της σύμβασης άλλου, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι τράπεζες στο σύνολό τους εμφανίζουν τεράστια κέρδη στους Ισολογισμούς τους.

Το ΕΚΑ καταδικάζει αυτές τις αθέμιτες εργοδοτικές πρακτικές και τονίζει ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε δράση των συναδέλφων και του Σωματείου τους προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων στην Attica Bank (μίας απόλυσης και μίας αναστολής) καθώς και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς πίεσης των εργαζομένων στις τράπεζες για συμμετοχή τους στα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης