Ελλάδα

Απειλές στην υπόθεση Ριχάρδου καταγγέλλει η Ένωση Εισαγγελέων


Λόγο για "απειλές κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης", κάνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, κάνοντας ειδική μνεία στην προσπάθεια "χειραγώγησης" της υπόθεσης εμπορίας χρυσού.

Συγκεκριμένα, μέσω ανακοίνωσης που εξεδόθη, οι Εισαγγελείς τονίζουν πως «η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται προσπάθεια χειραγώγησης», με αφορμή τις ανακοινώσεις, κατά εισαγγελικών λειτουργών, για τους χειρισμούς αυτών, στην υπόθεση των εμπόρων χρυσού.

Παράλληλα, αναφέρει πως «οι ενέργειες αυτές αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών», προσθέτοντας ότι «οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της χώρας».

Κλείνοντας, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπενθυμίζει ότι «οι εισαγγελείς και οι δικαστές ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».