Αθλητικά

Απειλείται με υποβιβασμό ο ΟΦΗ - ύποπτο ματς προς χειραγώγηση


Εισήγηση-σοκ πραγματοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας εις βάρος του ΟΦΗ για το ματς της περσινής σεζόν κόντρα στον Αιγινιακό (12/11/17) που ήταν ύποπτο προς χειραγώγηση και υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Βέβαια, το γεγονός ότι έχουν εισηγηθεί από την Επιτροπή αυτές οι ποινές προς τον ΟΦΗ δεν σημαίνει ότι απαραίτητα οι Κρητικοί θα τιμωρηθούν κιόλας, αλλά είναι η αλήθεια ότι ελάχιστες υποθέσεις τέτοιου είδους παίρνουν αυτή την οδό.

Ωστόσο, η "καμπάνα" για την ομάδα του ΟΦΗ, αν όντως εξελιχθεί έτσι η υπόθεση είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τα ελληνικά δεδομένα. Αναλυτικά:

  • Υποβιβασμός
  • Αφαίρεση 6 βαθμών που θα δικαιούται να συμμετάσχει
  • Πρόστιμο 3.150.000 ευρώ

Παράλληλα, για τον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φώτη Τσάλο, προτείνεται η ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 230.000 ευρώ. Ανάλογη ποινή εισηγείται για τον τότε πρόεδρο του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα και τους τότε ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλη Λιόλιο, Θανάση Τόλιο και Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την εισήγηση του ερευνητικού τμήματος, η τότε διοίκηση των Κρητικών με πρόεδρο τον Φώτη Τσάλο είχε έρθει σε συμφωνία με τον τότε πρόεδρο του Αιγινιακού, ώστε το παιχνίδι να λήξει 6-0 για σκοπό το κέρδος από το στοίχημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα σε αυτή τη συμφωνία είχαν εμπλακεί και τρεις παίκτες του Αιγινιακού (Τόλιος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου με τον πρώτο να αντικαθίσταται μόλις στο 9' λόγω τραυματισμού). 

Για την ώρα, από τον ΟΦΗ τονίζεται ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν τώρα επίσημα, αλλά θα το κάνουν όταν πρέπει. 

Διαβάστε επίσης