Ελλάδα

Απόδραση από το Μεταγωγών, πήραν όπλα αστυνομικών και έπεσαν πυροβολισμοί


Ανθρωποκυνηγητό για τέσσερις κρατούμενους που απέδρασαν από το Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, έχουν εξαπολύσει οι Αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς.

Οι τέσσερις κρατούμενοι δραπέτευσαν προς άγνωστη κατεύθυνση, στις 3:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι Αλβανοί απείλησαν τον φρουρό με αιχμηρό αντικείμενο και του πήραν το πιστόλι. Ακινητοποίησαν αστυνομικούς, πήραν το όπλο μιας γυναίκας φρουρού, την κλείδωσαν σε περιπολικό κι ενδεχομένως έφυγαν με περιπολικό.

Οι δύο Αλβανοί και οι δύο Γεωργιανοί που βρίσκονταν στο Μεταγωγών επειδή είχαν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού, φώναξαν τον φρουρό στο κελί τους και εκεί - άγνωστο πώς - κατάφεραν να του βάλουν ένα αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και έτσι τον υποχρέωσαν να τους ανοίξει την πόρτα.

Οι 4 κρατούμενοι στη συνέχεια του πήραν το όπλο και με αυτό ακινητοποίησαν και τους υπόλοιπους αστυνομικούς.

Όταν έφτασαν στο ισόγειο, οι δύο Αλβανοί και οι δύο Γεωργιανοί που έχουν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις κλοπών και ληστειών, απείλησαν και τον εξωτερικό φρουρό από τον οποίο πήραν, επίσης, το όπλο του.

Οι τέσσερις κρατούμενοι, κατά πληροφορίες, κατάφεραν να πάρουν και ένα περιπολικό το οποίο παράτησαν λίγα εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός με τους τέσσερις, πλέον, δραπέτες να διαφεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ μετά την οποία, λίγο πριν τις 7:30, συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις δραπέτες.

Διαβάστε επίσης