Διεθνή

Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί επιχειρηματίες για την πορεία της οικονομίας


Ένας στους τέσσερις Γερμανούς επιχειρηματίες φοβάται ότι η οικονομική επιβράδυνση θα επηρεάσει την επιχείρησή του, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK) που δημοσιεύει το Reuters.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, αυξάνεται ο αριθμός των Γερμανών επιχειρηματιών που εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες.

Από αυτούς 25% φοβούνται ότι η οικονομική επιβράδυνση θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους, με το ποσοστό αυτό να είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με 10% που είχε την ίδια άποψη την άνοιξη.
Στον αντίποδα, μόλις το 27% απαντάει ότι αναμένει βελτίωση, με ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 40% της προηγούμενης έρευνας.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες αποδίδουν την ανησυχία τους για της προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, στο Brexit χωρίς συμφωνία και στο ενδεχόμενο οι δημοσιονομικές δαπάνες της Ιταλίας θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν μία νέα κρίση χρέους στην ευρωζώνη επιβαρύνουν τις προοπτικές τους.
 

Διαβάστε επίσης