Πολιτική

Απαγορεύτηκε στον Δ. Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής


Ένταση σημειώθηκε στο περιστύλιο της Βουλής, με αφορμή την απαγόρευση δηλώσεων από τον Δημήτρη Τσοβόλα, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός μετέφερε εντολή από το Προεδρείο να μην επιτραπεί στον συνήγορο του Δ. Παπαγγελόπουλου να απευθυνθεί στις κάμερες.

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της φρουράς ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο περιστύλιο, αν και λίγες μέρες πριν, ο κ. Τσοβόλας είχε προβεί σε δηλώσεις προσερχόμενος στη Βουλή. Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο ποιος έδωσε την εντολή να απαγορευθεί στον επί σειρά ετών βουλευτή, υπουργό και συνήγορο του εγκαλούμενου κ. Παπαγγελόπουλου να κάνει δηλώσεις.

Για αυταρχικές πρακτικές κατηγορούν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο της Βουλής, εφαρμόζει αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές, όπως να απαγορεύσει στον Δ. Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που ερευνάται από ειδική επιτροπή της Βουλής, να προβεί σε δηλώσεις σε ΜΜΕ στο Περιστύλιο», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως όταν ο κ. Τσοβόλας ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μέσων να τους ενημερώσει, τον πλησίασε άνδρας από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου και του απαγόρευσε τις δηλώσεις κατ΄ εντολήν του προέδρου της Βουλής.

«Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο περιστύλιο, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη σχετική διάταξη», σημειώνουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζουν: «Η ενεργοποίηση αυτή εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία. Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για την μεθόδευση, αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο κ. Πλεύρης, μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας. Οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν την συγκάλυψη της αλήθειας».

 

 

 

 


 

Διαβάστε επίσης