Οικονομία

Αντωνοπούλου: Διαψεύδεται η ρητορική της ΝΔ για δήθεν άνοδο της ανεργίας


 Στο 23,1% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας το β’ τρίμηνο του 2016, έναντι 24,9% το β’ τρίμηνο του 2015 και 26,5% το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίες βασίζονται στην τριμηνιαία έρευνα του εργατικού δυναμικού, οι απασχολούμενοι το β’ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015.

 

Με αφορμή τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, δήλωσε: «Για ακόμη μία φορά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφουν πτώση της ανεργίας, διαψεύδοντας την καταστροφολογική ρητορική της Αντιπολίτευσης περί δήθεν εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στρατηγικούς μας στόχους, τη σταδιακή μείωση της ανεργίας αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, τους τελευταίους 7 μήνες οι θέσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 4% (από 44% σε 48%) και, αντίστοιχα, μειώθηκαν οι θέσεις εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης».