Οικονομία

Αντιπρόεδρος ΕΚ: Η ΕE εγκλημάτησε κατά της Ανθρωπότητας και εναντίον της Ελλάδας


Την πεποίθηση πως "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας εναντίον του ελληνικού λαού" εξέφρασε ο Ιταλός Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Fabio Massimo Castaldo, προερχόμενος από το «Κίνημα 5 Αστέρων», σε μήνυμα υποστήριξης του προς το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το ΑΚΚΕΛ, ο Castaldo τόνισε: "Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμένα να στείλω αυτήν την μέγιστη υποστήριξη και μέγιστο μήνυμα ενθάρρυνσης προς τους φίλους του ΑΚΚΕΛ, τους εταίρους μας στη νέα Ομάδα, που πρόκειται να δημιουργήσουμε μαζί για το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε καλή επιτυχία, φέρνοντας στην κορυφή της ατζέντας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τα θέματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους μικρούς παραγωγούς, τους μικρούς αγρότες, τους μικρούς αλιείς της Ελλάδας που έχουν πληρώσει ένα πολύ, πολύ οδυνηρό τίμημα κατά τα πρόσφατα χρόνια της λιτότητας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι το Κίνημα 5 Αστέρων είναι εντελώς αντίθετο με την λιτότητα, είναι αντίθετο με την απόφαση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελούσε ένα σαφές έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας εναντίον του ελληνικού λαού.

Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη αλληλεγγύης, μια Ευρώπη που θα μπορέσει να οικοδομήσει τον κοινωνικό πυλώνα, που θα μπορέσει να αγωνιστεί για την μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα υπερασπιστεί την παραδοσιακή γεωργία που δεν θα πρέπει να καταπιέζεται από τη μαζική χρήση γενετικώς τροποποιημένων λαχανικών και προϊόντων και μια γεωργία που θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το "Made in" («Παρασκευάστηκε στην»), τις ιδιαιτερότητες και την αριστεία της τοπικής παραγωγής και των τοπικών αλυσίδων εφοδιασμού. Αυτή είναι η Ευρώπη στην οποία πιστεύουμε και μαζί με εσάς, τους φίλους μας στο ΑΚΚΕΛ, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για αυτό το είδος μοντέλου και να αλλάξουμε εντελώς την ιστορία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύουμε ακράδαντα σε αυτήν την επιτυχία, πιστεύουμε ακράδαντα ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την ήπειρό μας και να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής των ευρωπαίων πολιτών", κατέληξε το στέλεχος των 5 Αστέρων.