Ελλάδα

Αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική


Μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σχεδιάζει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκτελεστούν έργα στους δήμους Ευκαρπίας, Πυλαίας και Παύλου Μελά που επλήγησαν τις προηγούμενες εβδομάδες από τος ισχυρές βροχοπτώσεις,με αποτέλεσμα εκατοντάδες σπίτια να πλημμυρίσουν και να υποστούν καταστροφές.

Η Περιφέρεια προγρμματίζει επίσης ανάλογα έργα στους δήμους Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα εισήγηση για να καταστούν οι αντιπλημμυρικές δράσεις αυτές μέρος του προγράμματος "Φιλόδημος 1" του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναλυτικότερα στον νομό Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί δίκτυο ομβρίων στην Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά, φράκτη ελέγχου της ροής του ρέματος της Ευκαρπίας, το οποίο βρίσκεται επίσης στον Δήμο Παύλου Μελά και θα κατασκευαστεί επίσης φράκτης διευθέτησης του ρέματος Κυψέλης στην Πυλαία.

Στη Χαλκιδική προβλέπεται να γίνουν ενέργειες αποστράγγισης ομβρίων υδάτων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Νέας Προποντίδας, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στους οικισμούς Ορμύλια και Ψακούδια του Δήμου Πολυγύρου.Οι σχετικές ενέργειες θα συνοδεύονται από πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση.

Στα έξοδα για τις παραπάνω παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν επίσης οι δαπάνες για τις αρχαιολογικές ανασκαφές και για τα δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας.

Φορέας υλοποίησης για τα έργα στον νομό Θεσσαλονίκης θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ενώ για τα έργα στη Χαλκιδική οι Δήμοι Προποντίδας και Πολυγύρου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης