Αγορές

Αντιπαρέρχεται την Moody's το χρηματιστήριο


Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται στο χρηματιστήριο, μετά την ισχυρή ανοδική αντίδραση και την "εκρηξη τζίρου" της Παρασκευής, που πυροδοτήθηκε από το κλείσιμο των Παραγώγων και από τις -επιβεβαιωθείσες τελικά - διαρροές για διπλή αναβάθμιση της χώρας από την Moody's.

Σε μικρό εύρος διακύμανσης κινούνται οι βασικοί δείκτες, παραμένοντας σε θετικό έδαφος.Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες ότι η αναβάθμιση θα έδινε ώθηση στην αγορά με εισροές κεφαλαίων και τοποθετήσεις από διεθνή funds. Οι διαχειρτές χαρτοφυλακίων παραμένουν επιφυλακτικοί και ο τζίρος κινείται σε μέτρια-χαμηλά επίπεδα (περίπου 28 εκατ. ευρώ σε τρεις ώρες συνεδρίασης).

Αντικείμενο προβληματισμού οι οικονομικές επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες και το το δημοσιονομικό κόστος στήριξης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

 Θετικός καταλύτης για την αγορά τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσιοποιούνται από εισηγμένες επιχειρήσεις.

Μετοχές και δείκτες

Αναλυτές επισημαίνουν ότι μετά τη μεγάλη άνοδο της Πέμπτης-Παρασκευής η τεχνική εικόνα της αγοράς έχει βελτιωθεί. Θετική ένδειξη και η επιστροφή του ΓΔ στις 1.260 μονάδες, με διάσπαση διαδοχικών βραχυχρόνιων αντιστάσεων..

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί σήμερα μεταξύ 1.258,93 μονάδων (+0,03%) και 1.267,53 (+0,71%). Τώρα έχει διολισθήσει στις 1.260,6 μονάδες και τα κέρδη του έχουν ψαλιδιστεί στο +0,15%.
  Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,35% στις 3.073 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητος ο δείκτης των mid caps.
  Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από -0,01% μέχρι +1,67% και τώρα κερδίζει 0,75%. Στην πρώτη θέση η Alpha +2,1%. Πειραιώς +1,2%, Attica Bank και Eurobank +0,8%. Στο κόκκινο Εθνική και Τρ. Ελλάδος -0,8%.

  Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγείται η ΔΕΗ με άλμα +2,2%. Ακολουθούν Ελλάκτωρ +1,9%, Βιοχάλκο +1,6%, ΟΤΕ +1,3%,  ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και Aegean +0,8%. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι ΕλβάλΧαλκόρ -2,2%, Coca-Cola -2%, Τιτάν και Σαράντης -1,3%, Quest και Cenergy -0,8%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα