Διεθνή

Αντιδρά η Ρώμη στις προβλέψεις της Κομισιόν για την ιταλική ανάπτυξη


Φουντώνει η κόντρα της ΕΕ με την κυβέρνηση Κόντε, αυτή τη φορά, έχοντας ώς αφορμή τους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και το έλλειμμα της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί ανακοίνωσε σήμερα ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,2% το 2019, και όχι κατά 1,5%, όπως θεωρεί η κυβέρνηση Κόντε.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανεβάζει το ιταλικό έλλειμμα για το 2019 στο 2,9% του ΑΕΠ και στο 3,1% για το 2020, με τη συγκυβέρνηση 5 Αστέρων και Λέγκας να θεωρεί πως για το επόμενο έτος, δεν θα ξεπερνά το 2,4%.

Εν συνεχεία, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών απάντησε, σημειώνοντας πως «οι προβλέψεις αυτές είναι σε σαφή αντίθεση με εκείνες της ιταλικής κυβέρνησης και απορρέουν από μια μερική και όχι προσεκτική ανάλυση του κειμένου προϋπολογισμού».

«Πρόκειται για τεχνικό ολίσθημα της Κομισιόν, που δεν θα επηρεάσει την δουλειά της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία θεωρεί ότι το ανώτατο όριο του ελλείμματος, παραμένει το 2,4%», κατέληξε το ΥΠΟΙΚ της γειτονικής χώρας.