ΕΥΖην

Άνοιξη με Spring Forward στην "2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης"


Η "2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης", φιλοξενεί τον Απρίλιο την 10η επετειακή διοργάνωση του Spring Forward, της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Aerowaves, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου σύγχρονου χορού.

Από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2022 κάποιοι από τους πιο συναρπαστικούς χορευτές και χορογράφους από δώδεκα χώρες της Ευρώπης και της Ασίας έρχονται στην Ελευσίνα.

Συμμετέχουν σ ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 25 παραστάσεις σε μοναδικούς χώρους της πόλης, με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 δραστήριων και πολλά υποσχόμενων χορογράφων και χορευτών.

Επιπλέον, 150 επαγγελματίες του χορού από όλον τον κόσμο αναμένεται να βρεθούν στην Ελευσίνα, για να παρακολουθήσουν από κοντά τη δημοφιλή διοργάνωση, ενώ παράλληλες δράσεις θα μετατρέψουν την πόλη σε έναν διεθνή κόμβο σύγχρονου χορού.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό οργανισμό DAN.C.CE UNITIVA και την Aerowaves, που φέτος γιορτάζει τα 25 της χρόνια.
 
Το Spring Forward είναι μια ετήσια διασυνοριακή γιορτή τού χορού, που φιλοξενείται από το 2011 σε διαφορετική κάθε φορά πόλη της Ευρώπης, με στόχο την ανάδειξη της νέας γενιάς χορευτών και χορογράφων από όλη την Ευρώπη και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου σύγχρονου χορού.

Σε προηγούμενες διοργανώσεις του, έχουν παρουσιάσει έργα τους Έλληνες χορογράφοι όπως η Πατρίσια Απέργη, η Αναστασία Βαλσαμάκη, η Ίρις Καραγιάν, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης, η Σοφία Μαυραγάνη κ.ά.

Η φετινή διοργάνωση του Spring Forward πραγματοποιείται στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο του Moving Europe, ενός προγράμματος της 2023 ΕΛΕVΣΙΣ που επικεντρώνεται στους νέους και τον χορό.

Αναλυτικότερες πληροφορίες στον ιστότοπο 2023eleusis.eu

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες χορός