ΕΥΖην

Άνοιξε η πρώτη ανεξάρτητη μπουτίκ Hermès στο Τόκιο


Στην υψηλού κύρους οδό Omotesando του Τόκιο άνοιξε η πρώτη ανεξάρτητη μπουτίκ του οίκου Hermès, την οποία σχεδίασε το, με έδρα το Παρίσι, στούντιο RDAI κατά τρόπο που να φέρνει στη μνήμη στοιχεία της ιαπωνικής φύσης και κουλτούρας.

Η με εμβαδόν 488 τετραγωνικά μέτρα μπουτίκ είναι η πρώτη στην πρωτεύουσα της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου μετά το κατάστημα που είχε ανοίξει το 2001 στη συνοικία Ginza (σε σχέδιο του RDAI και πάλι).

Η τελευταία μπουτίκ είναι σε εξαιρετικό σημείο στην οδό Omotesando, έναν από τους πιο πολυτελείς προορισμούς στο Τόκιο για αγορές.

Καταλαμβάνει δύο ορόφους στο Jingumae Ota Building και το στούντιο RDAI επέλεξε να «ντύσει» τη βάση του κτηρίου με ένα γεωμετρικό παραβάν από ατσάλινα στοιχεία στο χρώμα του χαλκού.

Μικρές βιτρίνες και φωτισμός για να φωτίζεται το εξωτερικό της μπουτίκ το βράδυ είναι ενσωματωμένα στην εξωτερική «ένδυση».

Σύμφωνα με τον Hermès, το πλέγμα δίνει στην πρόσοψη μια μοντέρνα όψη «που δίνει βάθος και φως στο εξωτερικό, όπως, μέσα σε ένα άλσος μπαμπού, πλέκεται το φως με τις σκιές».
 
Το στούντιο RDAI ιδρύθηκε το 1972 από τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Rena Dumas (γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 27 Μαΐου του 1937, ως Ρένα Γρηγοριάδη) – σήμερα διευθύνεται από τον Denis Montel – και έχει αναλάβει το ντιζάιν των σημείων λιανικής του γαλλικού οίκου σε όλον τον κόσμο.

Μικρή περιήγηση στο Hermès Omotesando μπορούμε να κάνουμε στη διεύθυνση:

https://www.instagram.com/p/CNAV9k6hKXJ/ 

Photo: Από τον Instagram λογαριασμό retailfocus

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα