Οικονομία

Άνοιγμα Πάουελ για πιο σφιχτή νομισματική πολιτική


Στη διαβεβαίωση πως η Federal Reserve είναι αποφασισμένη να οδηγήσει χαμηλότερα τον πληθωρισμό και έχει τη δυνατότητα να το επιτύχει, εξέφρασε ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας στο Κογκρέσο.

«Στη Fed κατανοούμε τις δυσκολίες που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός. Η δέσμευσή μας να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό χαμηλότερα παραμένει ισχυρή και κινούμαστε ταχύτατα για να το κάνουμε» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «έχουμε τόσο τα εργαλεία που χρειαζόμαστε και τη θέληση για να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα των τιμών» πρόσθεσε.

«Η αμερικανική οικονομία είναι πολύ ισχυρή και σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει μια πιο σφιχτή οικονομική πολιτική», είπε ο Πάουελ. 

Εν συνεχεία, ανέφερε την αβεβαιότητα για τις προοπτικές της οικονομίας, συμπληρώνοντας ότι μια «ομαλή προσγείωση» έχει γίνει πιο δύσκολη. 

«Ο πληθωρισμός μας έχει προφανώς εκπλήξει προς τα πάνω τον τελευταίο χρόνο και μπορεί να έχουμε περαιτέρω εκπλήξεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed και συμπλήρωσε πως «θα πρέπει συνεπώς να είμαστε σε εγρήγορση για να αντιδράσουμε στα εισερχόμενα στοιχεία και στο εξελισσόμενο outlook και θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε να προσθέσουμε περαιτέρω αβεβαιότητα σε ότι είναι ήδη μια εξαιρετικά δύσκολη και αβέβαιη περίοδος».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα