Αγορές

Άνοδος στο άνοιγμα στις ευρωαγορές


Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η ενίσχυση των μετοχών στους κλάδους λιανικού εμπορίου και πετρελαίου αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και το αδιέξοδο για να νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,17% στις 13.108 μονάδες, όπως και στο Λονδινο ο FTSE100 ανεβαίνει 0,15% στις 6.342 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC40 κινείται ανοδικά 0,37% στις 5.494 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,58% στις 21.660 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX ανεβαινει 0,21% στις 7.947 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 10:15 ώρα Ελλάδας και οδεύει προς οριακή άνοδο σε εβδομαδιαία βάση καθώς οι ενδείξεις για πρόοδο αναφορικά με ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 οδήγησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τον δείκτη στα υψηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, το κλίμα διεθνώς ήταν υποτονικό καθώς ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι τα βασικά προγράμματα χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην αμερικανική κεντρική τράπεζα θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου, φέρνοντας την απερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ σε αντιπαράθεση με τη Fed.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 βρήκε κάποια στήριξη καθώς οι λιανικές πωλήσεις ανέκαμψαν τον Οκτώβριο και ο Βρετανός υπουργός Υγείας δήλωσε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού αρχίζει να σταθεροποιείται.

Διαβάστε επίσης