Αγορές

Ήπια άνοδος στη Wall


Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, εν αναμονή των ομιλιών των αξιωματούχων της Fed, στο ετήσιο συνέδριο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ. 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, καθώς το εν λόγω συνέδριο θα δείξει της προθέσεις της κεντρικής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναφορικά με την τόνωση της ανάπτυξης. Οι αναλυτές θεωρούν πως η Fed θα αρχίσει στο τέλος του 2021 να μειώνει τις αγορές ομολόγων από τα επίπεδα των 120 δισ. δολ. εξαιτίας της προόδου για τον στόχο του πληθωρισμού και την επίτευξη μέγιστης απασχόλησης.  

Στα ίδια επίπεδα έμειναν οι νέες παραγγελίες για βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά – που δεν περιλαμβάνει τα αεροσκάφη και το αμυντικό υλικό - τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, μετά την άνοδο 1% του Ιουνίου, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 0,5%, όπως αναφέρει το Reuters. 

Oι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκριναν ψήφισμα για τον προϋπολογισμό, ενώ προωθούν το σχέδιο για συνολικές επενδύσεις 1 τρισ. δολ. στις υποδομές. 

Όσον αφορά τον χρυσό, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου έπεσε κατά 17,50 δολάρια ή 1%, όντας πλέον στις 1.791 μονάδες ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 82 σεντς ή 1,2% και έφτασε στα 68,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 1,20 δολάρια ή 1,7% και έκλεισε στα 72,25 δολάρια ανά βαρέλι.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 35,403.92 μονάδες, με κέρδη 0.11%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,497.4 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.25%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 15,041.9 μονάδες, με άνοδο 0.15%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις