Αγορές

Άνοδος στη Wall - 1,5% πάνω ο Nasdaq


Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ το επερχόμενο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, καθώς το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ θα δώσει νέα στοιχεία για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής της Fed. Οι αναλυτές περιμένουν ο πρόεδρος της Federdal Reserve, Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει για την πρόοδο της οικονομίας και θα καθορίσει τις αποφάσεις για την πορεία του προγράμματος των αγορών ομολόγων, αναμένοντας μειώσεις.  Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed κατέδειξαν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι της θεωρούν πως είναι κοντά στο στόχο για σημαντική περαιτέρω πρόοδο στην αγορά εργασίας, ενώ ο στόχος για τον πληθωρισμό έχει ήδη επιτευχθεί.

Ανοδικά κινήθηκαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών ανέβηκαν κατά 2% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,99 εκατ. όπως γνωστοποίησε η National Association of Realtors. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters, περίμεναν πωλήσεις στις 5.83 εκατ. τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση οι μεταπωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,5%. Η μέση τιμή έπεσε στα 359.900 δολ. από το επίπεδο ρεκόρ του Ιουνίου, αν και σε ετήσια βάση πέτυχαν κέρδη 17,8%. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σήμερα την πλήρη έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή, στην πρώτη τέτοιου είδους έγκριση εμβολίου κατά της COVID-19. Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε λάβει μέχρι τώρα προσωρινή άδεια επείγουσας χρήσης.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 35,335.71 μονάδες, με κέρδη 0.61%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,479.5 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.85%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 14,942.7 μονάδες, με άνοδο 1.55%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις