Αγορές

Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο - Επιφυλακτικότητα και χαμηλός τζίρος


Mετά από δύο διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, το χρηματιστήριο αντιδρά ανοδικά, λαμβάνοντας ώθηση από την εξαιρετική πορεία που καταγράφει η μετοχή της ΔΕΗ (+2,91%) καθώς και άλλων blue chips. 

Δεν πρόκειται, ωστόσο, για… αντεπίθεση αλλά για μια λελογισμένη και ήπια αντίδραση με θετικό πρόσημο για την αγορά, που αφομοιώνει τις καλές ειδήσεις για την οικονομία –ευνοικά σχόλια για τα ελληνικά ομόλογα από Λαγκάρντ- αλλά και για εισηγμένες εταιρείες που ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα. Η επιφυλακτικότητα παραμένει στις τάξεις των επενδυτών κι αυτό γίνεται εμφανές από την περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητας της ημέρας.

Προς ώρας, πάντως, η προοπτική ενός placement στην Εθνική Τράπεζα δεν φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην αγορά, ενώ και η δυναμική που δημιούργησε το deal της Alpha Bank έχει εξαντληθεί.

Σημείο αναφοράς όχι μόνο για το ΧΑ αλλά και για τις διεθνείς αγορές είναι αναμφίβολα οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ήπια θετικά, με τον γερμανικό δείκτη DAX να κερδίζει +0,60% και τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται +0,30%.

Μετοχές και δείκτες

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.183,04 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,48%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.189,66 μονάδες (+1,04%). Η αξία των συναλλαγών είναι χαμηλή  ανέρχεται στα 20,78 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό +0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό +0,44%. Ο τραπεζικός δείκτης έχει κέρδη +0,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+2,63%), του ΟΤΕ (+1,85%) και της Motor Oil (+1,80%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-2,17%), της Coca Cola HBC (-0,97%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,72%).

Ανοδικά κινούνται 56 μετοχές, 32 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις