Αγορές

Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο - Καλύπτονται οι απώλειες


Αλλαγή σκηνικού σημειώνεται στο χρηματιστήριο, καθώς τις πτωτικές τάσεις και τις σημαντικές απώλειες διαδέχεται ισχυρή ανοδική αντίδραση, που έχει φέρει τους βασικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο, με δυναμική περαιτέρω ενίσχυσης.

 Η προοπτική ουσιαστικής διόρθωσης απομακρύνεται και η περιοχή των 900 μονάδων αποδεικνύεται  ισχυρή στήριξη, απ' όπου μπορεί να ξεκινήσει ένας ακόμη κύκλος ανάκαμψης, με πρώτο στόχο τις 925 μονάδες και επόμενο τις 950.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον τραπεζικό τομέα, καθώς συνεχίζεται – και αποδίδει καρπούς – η προσπάθεια δραστικής περιστολής των κόκκινων δανείων, ενώ οι τράπεζες προσπαθούν να βελτιώσουν τους κεφαλαιακούς τους δείκτες με ομολογιακές εκδόσεις και άντληση φθηνού χρήματος από τη διεθνή κεφαλαιαγορά.

Ωθηση στις μετοχές του κλάδου δίνουν η αναβάθμιση του αξιόχρεου των συστημικών τραπεζών από την Standard & Poor's, η επιτυχής ολοκλήρωση νέας ομολογιακής έκδοσης από την Eurobank και η "αλλαγή σελίδας" για την Τρ. Πειραιώς με τη μεγάλη ΑΜΚ.

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένει η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, που "γύρισε" σήμερα καθοδικά (-14,8% αυτή την ώρα). Αντικείμενο προβληματισμού αποτελεί το Συμβόλαιό της στα Παράγωγα, που η τιμή του διαμορφώνεται πλέον με βάση την τιμή της μετοχής στη σποτ αγορά, με αποτέλεσμα να μην αντανακλά την προσφορά/ζήτηση.

Μετοχές και δείκτες

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν ως θετική ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς, την εν εξελίξει ανοδική αντίδραση, που επαναφέρει τον ΓΔ στη ζώνη 900-910 μονάδες..

Ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 897,35 μονάδων (-0,67%) και 906,56 (+0,35%). Τώρα βρίσκεται στις 906,1 μονάδες με κέρδη 0,30%.
Κατά 0,50% ενισχύεται ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 2.202,6 μονάδες..
O τραπεζικός δείκτης πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι -1,26%, γύρισε ανοδικά  στο +1,44% και τώρα κερδίζει 1,05%. Εντυπωσιάζει η Attica με άλμα +8,6%. Ακολουθούν Alpha +2%, Eurobank +1,5%. Στο κόκκινο Πειραιώς -14,8%, Εθνική -0,2%.

Στα εμποροβιομηχανικά blue chips  ΕΧΑΕ +2,2%,  Ελλάκτωρ +1,5%, Lamda και Jumbo +1,3%, Coca-Cola +0,9%,Τιτάν, Μυτιληναίος και Φουρλής +0,6%.

Στο κόκκινο ΔΕΗ και ΟΛΠ -1,7%, ΑΔΜΗΕ -1,3%, ΕΛΠΕ -0,7%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα