Αγορές

Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο, ισχυρές προσδοκίες


Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις και οι προσδοκίες για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, που δείχνει ότι βρίσκεται στην αφετηρία νέου ανοδικού κύκλου, διαμορφώνοντας προς το παρόν καινούργια υψηλότερα επίπεδα στήριξης.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση βρίσκεται τις δύο τελευταίες ώρες σε εξέλιξη και οι δείκτες έχουν επανέλθει σε θετικό πρόσημο, υπερκαλύπτοντες τις πρωινές απώλειες. Παράλληλα έχουν αυξηθεί η συναλλακτική κίνηση και ο όγκος συναλλαγών, παρά το γεγονός ότι οι εντολές από χαρτοφυλάκια του εξωτερικού είναι πολύ περιορισμένες, καθώς οι διεθνείς αγορές λειτουργούν υποτονικά αυτές της μέρες, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας των Καθολικών.

Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στα θέματα των κόκκινων δανείων και στα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών, που θα αποτελέσουν οδηγό για αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

Με διακυμάνσεις μικρού εύρους και χωρίς σαφή κατεύθυνση κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες την πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Εν συνεχεία πήραν ανοδική κατεύθυνση, καταγράφοντας υψηλά ημέρας λίγο πριν από τις 2:00. Τα τελευαία λεπτά έχουν μπει πάλι σε τροχιά διολίσθησης.
 Ο Γενικός Δείκτης  βρίσκεται αυτή την ώρα στις 774 μονάδες, με οειακή μεταβολή +0,05%, ενώ έχει σημειώσει χαμηλό ημέρας -0,59% kai ychl;o +0,49%.
Κατά 0,15% ενισχύεται ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 1.988 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε -1,73%, ενέκαμψε στο +1,64%  και αυτή την ώρα  σημειώνει άνοδο 0,35%. Προηγείται η Πειραιώς με +2,5%. Εθνική +0,7%,  Eurobank και Alpha  +0,3%. Στο κόκκινο η Attica Bank ( -1%)..

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  Grivalia +1,4%, ΑΔΜΗΕ +1,1%, Motor Oil +0,9%, ΟΤΕ +0,4%.
Στον αντίποδα Jumbo -1,2%,  Τιτάν και Ελλάκτωρ -0,9%, ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο -0,7%

Διαβάστε επίσης